top of page

Lokala tips

PALMA DE MALLORCA

PALMA DE MALLORCA

Den spanska öns huvudstad vid havet slår över sin vikt när det gäller restauranger, konst och kultur- Detta är helt perfekt för en sen vår eller tidig sommarresa


Promenera i Gamla stan.

 

Jag älskar de labyrintliknande gatorna och den moriska känslan i det historiska distriktet mellan Plaça de Cort och havet. Om man bara vandrar mot La Seu, katedralen, stöter man alltid på något överraskande. Många av de gamla "fincorna" har gjorts upp och är nu hotell, kaféer och restauranger, vilket är fantastiskt att se. Du behöver bara gå i 10 minuter eller så för att se alla möjliga arkitektoniska stilar och du får en känsla av Palmas historia som går tillbaka över 1000 år. Du kommer ut från labyrinten av gator och plötsligt öppnar Palmabukten upp sig. Jag tycker fortfarande att det är magiskt.


Carrer de la Missió  var en ganska tvivelaktig liten bakgata för ett decennium sedan-det var inte den typ av område som de välskötta medborgarna i Palma skulle gå till för att äta middag. Det har successivt förbättrats genom åren, och nu öppnar alla möjliga gallerier och butiker. Det finns en underbar bokhandel precis runt hörnet på Carrer Arabí, La Biblioteca de Babel , som har ett kafé med bord på en terrass utanför.


Carrer de Sant Feliu sidogata till Passeig des Born-den korta, trädkantade strandpromenaden som har varit i hjärtat av stadslivet i mer än ett sekel-och kantas av gallerier, små butiker och barer. Rialto Living tillexempel upptar ett elegant gammalt palats och är en skattkammare med böcker, kläder och vackra saker för hemmet - och det har också ett härligt café.


Du kan cykla mil längs kusten. Paseo Marítimo, strandpromenaden som går precis runt Palma-bukten, har cykelbanor så det är verkligen säkert och enkelt, med underbar utsikt över staden och den gotiska katedralen i guldsten samt havet. man kan stanna till i Portixol, en kort väg österut, där det finns en småbåtshamn med barer och kaféer med attraktiva terrasser. Till lunch gillar jag Sa Roqueta och där kan man beställa olika risrätter, som fideuá mulata (skaldjur och bläckfiskpaella) eller en hel fisk. Det är inte billigt (två rätter 50 €) men kvaliteten är utmärkt. Det finns massor av platser att hyra cyklar, till exempel Palma on Bike (från 14 € per dag).

För att få en uppfattning om hur god maten är på Mallorca, vandra runt i Palmas fantastiska marknader,tex. Mercat de L’Olivar, för att se de härliga marknads lokalerna staplade med fantastiska färska råvaror från ön och från fastlandet i Spanien. Tomaterna är sensationella. Det bästa är att du kan köpa några räkor eller lite fisk, så lagar de det till din lunch i en av barerna på övervåningen. Det är också ett bra ställe att hämta lite mallorkinsk charkuteri och vin att ta med sig hem, eller lite salt från Es Trenc på södra kusten.
7.00-14.30 må-tors, några lokaler fram till 20.00 fre, 15.00 lör, mercatolivar.com

Palma har några spektakulära takbarer för eller efter middagen. En favorit är Sky Bar på Hostal Cuba i utkanten av den fashionabla stadsdelen Santa Catalina vid hamnen. Du kan koppla av och titta på Medelhavet och stadens silhuett med en mojito eller två (14 €). Det finns även en poolbar på taket på Saratoga Hotel, som också är hem för Blue Jazz Club. Förr i tiden åkte jag ofta dit på helgerna för att höra lite levande musik: den har en fantastisk avslappnad atmosfär.

Whatsapp

+34 622133680

Email 

Follow

  • Facebook
  • Instagram

*Kära prenumerant! Ibland hamnar nyhets breven i skräpposten, så titta där     om ni inte fått något mail. Eller lägg till vår emailadress i er kontaktlista för att   undvika att det sker.:

info@mallorcabloggochpodd.se

bottom of page