top of page
Search

En fårflock orsakade störningar för bilister som färdades på vägen Ma-10 efter att ha rymt.

...fortsättning på fårhistorien i tidigare blogginlägg.Detta kunde ha varit en notis i vilken lokaltidning som helst denna morgon.


Djuren hade tagit sig ut, från sitt lokala fält, ut på Ma-10 nära vandringsleden Sa Coma Freda. De tvingade bilister, motorcyklister och tränande cyklistgrupper att vidta undvikande åtgärder. Eftersom denna del av vägen är extremt kurvig var det rejält farligt. Speciellt för de motorcyklister som på helgerna kör i lag och kör så extremt fort att de nästan ligger ner i kurvorna. Bakom varje kurva befann sig en grupp av får. Rapporter tyder på att fåren hade rymt i under natten.


Eftersom jag begav mig mot Andratx relativt tidigt och träffade på dessa rymda får,

så beslöt jag mig för att stanna till på den lokala polisstationen som alltid har öppet.

Polisen larmade så småningom fåraherden undermorgonen, och polisen och fåraherden har nu skickat tillbaka rymlingarna till deras fält.

En av poliserna på stationen sa till mig: ”Vi fick en rapport klockan 07.50 om får på Ma-10”,

(dvs 30 minuter innan jag gick in på polisstationen), "De är nu på väg tillbaka till sitt fält."


Senare på kvällen upptäckte jag en grupp av fåren som de inte lyckats fånga in, i min egen trädgård. Men de stör mig inte. Det ger bara atmosfär till mitt boende.

Rymlingar


Får på landsväg


Ockupation av gästhuset
Jag älskar Mallorca /Birgitta

*Kära prenumerant! Ibland hamnar nyhets breven i skräpposten, så titta där om ni inte fått något mail. Eller lägg till vår emailadress i er kontaktlista för att undvika att det sker.:

info@mallorcabloggochpodd.se

25 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page