top of page
Search

Ett härligt samtal en onsdagsmorgon på Svenska Kyrkan i Palma.

(Volontärer sökes)


Det börjar bli kyligare i bergen där jag bor och regnmolnen skymtar.

När jag kommit fram till Svenska kyrkan i Palma är solen tillbaka och jag lämnar

jackan i bilen. Så är det här under den här årstiden på Mallorca. Varmt/”kallt” (19 grader), regn/sol. Om vartannat men ändå, helt perfekt.


Idag har jag ett bokat samtal med Kyrkoherde Carin Saracco och prästen Karolina Hellman på Svenska kyrkan i Palma de Mallorca.

En kyrka som funnits i Palma sedan 1981, i lokaler på Juan Miro gatan i el Terreno.


Adress: Joan Miró 113, 07015 Palma de Mallorca Tel kontor: +34 971 731 241 Tel kök: +34 971 731 202 Email: mallorca@svenskakyrkan.se

Hemsida: https://www.svenskakyrkan.se/mallorca


Kykan är en social mötesplats för svenskar och bjuder in till samtalsgrupper, barngrupper, sångstunder, alla årets kyrkliga högtider, gudstjänster och fika.

För de minsta finns till exempel kyrkans barntimmar med sång och lek. Det finns även en ungdomsgrupp för de lite större barnen, som vill ha någonstans att träffas och umgås efter skolan. Kyrkan tar ingen direkt avgift för barnaktiviteterna, men däremot önskar de att alla som vill delta har ett medlemskap eller familjemedlemskap för att stötta kyrkan.

För vuxna anordnas det också aktiviteter, bland annat filmvisning, luncher, middagar, vandringar och det finns också en kör.

Varje år anordnar Svenska kyrkan en julmarknad som är väldigt populär bland både svenskar och spanjorer. Svenska kyrkan görs då om till en marknadsplats och det säljs allt ifrån julpynt, ljus och hantverk, till lussekatter & pepparkakor, korv med bröd, glögg, julmust, lotter och mycket mer. Många kommer för att köpa de goda bakverken och handla lite julgodis och juldekorationer, andra bara för att ta en mysig fika och lyssna på levande musik.

När mina barn var små gick vi alltid till kyrkan för att fika, gå på barntimmar och naturligtvis ALLTID till årets Julmarknad. Flera gånger under marknadshelgen, ibland 2-3 gånger samma dag. Vi älskar att fika.

Kyrkoherde Carin och präst Karolina Hellman talar i dagens podd om allt från hur Svenska kyrkan startades, om dagens kyrka och lite om dem själva och om hur de egentligen hamnade här på vår underbara ö. Lyssna på dagens podcast och hör dem berätta. De är fantastiskt trevliga människor.

Något som Carin och Karolina ville lyfta fram var att de söker volontärer. Först och främst nu till kyrkans Julmarknad. 26-27-28 november. Även om man bara kan hjälpa till 2 timmar en utav dagarna eller kanske kan en hel dag eller hela helgen så är de så tacksamma för all hjälp de kan få . Kan man och vill man hjälpa till, så ska man skicka ett email till mallorca@svenskakyrkan.se. Själv har jag anmält mig till både 26 och 27 november.

De söker även volontärer till andra aktiviteter. Kanske finns det till exempel någon barnpedagog eller liknande som skulle vilja hålla i någon av barnaktiviteterna? Skriv då till samma email eller ring (+34) 971 732 241. Det kan vara ett engångsuppdrag eller ett längre uppdrag. Allt behövs.

För att Svenska kyrkan på Mallorca ska kunna gå runt behövs allas hjälp. Med ett medlemskap bidrar man till gudstjänster, vigslar, dop, kör, barnverksamhet, Gubbröra, Damlunch, café, påskbord, bibliotek, musik, julbasar, samtal, andakter, sjukhusbesök, julbord, diakoni, valborgsfirande, temakvällar, och mycket, mycket mer. Som medlem i församlingen på Mallorca kan man utan kostnad låna böcker från kyrkans bibliotek. Man kan också delta i församlingens aktiviteter till rabatterat pris.Enskilt medlemskap kostar 35 €/år (eller 400 skr/år via swish), barn under 18 år ingår i vårdnadshavarens medlemskap.


Lyssna nu på vårt härliga samtal på kyrkans terrass.


Några av bilderna nedan har jag lånat ifrån kyrkans Facebooksida.


Stötta gärna min podcast Mallorca Blogg &det Podd! Swisha/Bizum : +34622133680. Märk gärna din inbetalning med vilket avsnitt du har lyssnat på!

Gillar du min podcast? Bra! Jag vore oändligt tacksam om ni kan stötta mig via ett bidrag via Swish när du har lyssnat färdigt. Även en liten slant kan göra stor skillnad, många bäckar små så att säga. De fasta kostnaderna för att producera en podd är cirka 45 Euros per månad och sedan tillkommer kostnader beroende på vad podden handlar om. Och har du inte möjlighet att hjälpa oss nu, så kanske sen! Men lyssna på på min podcast oavsett. Tack för att ni lyssnar! / mvh Birgitta

109 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page