top of page
Search

Plockgodisets högborg i Palma - SwedishstuffI Santa Catalina, Palma de Mallorca ligger den fantastiska godisaffären

Swedishstuff. Den drivs av Christian och Maria som beslöt sig för att

öppna en godisaffär här i januari 2020. En godisaffär med svenskt smågodis, choklad och chips. Efter lite försening med alla papper och licenser som man måste ha för att öppna en butik i Spanien hade Pandemin slagit till med full kraft och Spanien och Mallorca hamnade i total lockdown.

Endast take away och leveranser av livsmedel var tillåten under väldigt lång tid, så för att kunna driva butiken vidare beslöt man sig snabbt för att öppna upp en Web-shop, där vi stackars inlåsta Mallorca svenskar skulle kunna få vårt godissug tillgodosett med hemleverans. Det visade sig vara en succé och nu 2021 har webshoppen vuxit, och de får beställningar från hela Spanien.

Beställde själv ett par omgångar små godis under den där hemska våren - 2020.


I butiken i Santa Catalina finns, inte bara hyllor efter hyllor av godis, utan även

varor som sill, Bregott, svenskt kaffe, laktosfria produkter, lingonsylt, knäckebröd och mycket mycket mer. Det enda som inte finns just nu är frysvaror.


Christian berättar också att om man skulle ha något speciellt önskemål om att en vara tas in, eller en engångs beställning av en speciell vara så kan man skicka ett email till dem, så tittar de på om det skulle vara möjligt att hjälpa till.

Email till Swedishstuff är: info@swedishstuffspain.com , de finns så klart

även på instagram och facebook.


I butiken träffar jag även Lena Ericsson, som snart har bott på ön i 40 år.

Lena arbetar på Swedishstuff och är den trevliga personligheten som kunderna först möter när de kommer in i butiken.

Och jag får ett trevligt samtal om livet och om godispreferenserna i allmänhet.

Det är inte bara svenskar som är kunder utan under den korta stund jag var i butiken kom det in ett spanskt par som köpte på sig de bästa bilarna i historien (Ahlgrens) och en spansk dam som absolut skulle ha flera burkar med Matjessill.


Det planeras ytterligare en leverans av godis och julspecialiteter innan Jul, så passa då på att köpa på er så snart de fått upp varorna på hyllorna, då allt säljs slut med dundrande fart så här i Juletid.


Lyssna på podden här nedan, på min intervju med Christian på Swedishstuff och samtalet med Lena Ericsson.
Stötta gärna min podcast Mallorca Blogg &det Podd! Swisha/Bizum : +34622133680. Märk gärna din inbetalning med vilket avsnitt du har lyssnat på!

Gillar du min podcast? Bra! Jag vore oändligt tacksam om ni kan stötta mig via ett bidrag via Swish när du har lyssnat färdigt. Även en liten slant kan göra stor skillnad, många bäckar små så att säga. De fasta kostnaderna för att producera en podd är cirka 45 Euros per månad och sedan tillkommer kostnader beroende på vad podden handlar om. Och har du inte möjlighet att hjälpa oss nu, så kanske sen! Men lyssna på på min podcast oavsett. Tack för att ni lyssnar! / mvh Birgitta

165 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page