top of page
Search

Trädgårdscentran och vingårdsdrömmar.


Denna vecka fick jag ett email ifrån en dam som nyligen flyttat ner till Mallorca.

Hon undrar om det finns trädgårdscentran på Mallorca, liknande de som finns i Sverige?

Jag har ju själv inte bott i Sverige på många många år, men kommer ihåg att jag alltid älskade att gå till Plantagen, där jag bodde i Malmö.

Så min rekommendation för ett bra trädgårdscenter på Mallorca då?

Det måste vara Fronda (tidigare känt som Magatzem Verd) i Palma (det ligger precis vid Via Cintura och med en mindre filial nära Fan Shopping Center vid Coll d’en Rebassa). Det är förmodligen den platsen som mest liknar de trädgårdscenter jag kände och älskade i Sverige. Det ovanliga, på Mallorca, är att det även är öppet på söndagar.


Så eftersom jag själv behövde lite nya pelargoner styrde jag bilen mot Palma och Fronda igår Lördag.


Fronda är ett spanskt företag som skapades 1975, tack vare Consuelo Pérez Riveras, dess grundare, för att lära sig och experimentera med produktion av växter, och motiverad av möjligheten att bygga ett livskraftigt företag baserat på deras försäljning.

Det var en liten plantskola i utkanten av Madrid som var början på företaget, bestående av ett team med människor med stor entusiasm och lust att arbeta som följde Consuelo i den första Fronda -utvecklingen.

Fronda i Palma, har en total yta på 25 000 m2, och är riktmärket i trädgårds- och naturdekorationsvärlden i Palma och i storstadsområdet. Trevliga utrymmen med möbler och dekor anslutna till naturen, som erbjuder upplevelser och känslor mellan ett noggrant urval av naturprodukter, växter och en specialavdelning för vård av husdjur och vattenvärlden och undervattensväxter.

Innan jag själv flyttade ut till naturen i Tramuntana, och bodde i en lägenhet, åkte jag väldigt ofta hit bara för att promenera omkring och njuta av alla vackra blommor en Söndag. En liten naturupplevelse i sig.


När man promenerar omkring mitt ibland växterna så stöter man på Aspas Café, en restaurang i en naturlig miljö som erbjuder dagliga menyer med 100% naturliga produkter.

Aspas Café är speciella sysselsättningscentra som skapats för att främja arbetskraftsinpassning av personer med funktionsnedsättning.

Dessutom, vid utgången, finns ett litet utrymme för Farmers & Co, en butik för lokala gastronomiska produkter från Menorca, Mallorca, Ibiza och Formentera.


Så igår när jag rullade runt med den enorma inköpsvagnen för att leta efter pelargoner, fick jag plötsligt i fruktträds avdelningen syn på 2 stackars vinrankor i hörnan. Inspirerad av mitt senaste äventyr på Ses Rotes fick jag för mig att dessa två stackare skulle jag välkomna på min finca. Ja, jag vet att det är en annan sorts druvor än den man gör vin av , men kanske kan jag i framtiden få dessa rankor att skapa lite skugga på terrassen som en pergola . Detta får framtiden utvisa, då jag i sanningens namn inte alls har så gröna fingrar som jag inbillar mig.32 views1 comment

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page